Waar koop je duurzame kleding 2018-02-09T22:19:06+00:00

Wat is duurzame kleding?

Bij New-Fashion koop je uitsluitend duurzame kleding en schoenen. Maar wat is eigenlijk duurzame kleding? Bij het vervaardigen van veel kleding wordt gebruik gemaakt van grondstoffen, bijvoorbeeld katoen, aardolie, energie, water en bestrijdingsmiddelen. Dit is schadelijk voor het milieu.

Bij duurzame kleding wordt gebruik gemaakt van natuurlijke materialen zoals biologisch katoen, tencel (lyocell) of hennep. Deze grondstoffen gebruiken ook minder landbouwgrond, minder water en minder pesticiden dan bijvoorbeeld katoen. Door het gebruiken van de juiste materialen wordt er bewust gekozen voor de mens en de natuur. Naast het gebruik van deze natuurlijke producten is de duurzaamheid (=levensduur) van de kleding uiteindelijk ook langer. Hierdoor kan het goed hergebruikt worden en is het ook biologisch afbreekbaar. Kortom, alleen maar voordelen en goed voor mens en natuur.

Waarom duurzame kleding kopen?

Er zijn veel voordelen aan duurzame kleding. Want wist jij dat duurzame kleding minder snel kreukt, minder heet gewassen hoeft te worden en ook snel droogt. Bij het vervaardigen van deze kleding worden er minder chemische hulpmiddelen gebruikt waardoor er minder chemische stoffen achterblijven in de textiel. Duurzame kleding is daarom ook gezonder voor de huid. Ook is duurzame kleding vele malen sterker waardoor het langer meegaat. Heb jij je keuze voor duurzame kleding al gemaakt? Kies voor het mens en natuur!

Bij New-Fashion gaan wij voor duurzaam. Daarom selecteren wij van bekende kledingwinkels de merkkleding die staan voor duurzame, Fair Trade kleding. Speciaal voor jou vind je al deze kleding nu op 1 site. Kies bewust, kies New-Fashion!

Infopraphic duurzame materialen

Waarom is katoen slecht?

Tja, waarom is katoen slecht zul je denken. Deze groeit toch ook aan een plant? Inderdaad, de katoen groeit aan een katoenplant. Het groeit als een bolletje aan een plant. Voordat de katoen wordt gebruikt voor de textiel wordt deze besproeid met chemicaliën zodat deze zijn bladeren verliest. Het gebruik van bestrijdingsmiddelen bij katoenplanten is erg hoog. Dit is uiteraard slecht voor het milieu. Daarnaast put de katoenteelt de bodem uit. Hiervoor wordt er veel kunstmest gebruikt. Deze kunstmest is slecht voor de bodem, maar komt vaak ook in de natuur terecht. Daarnaast is het gebruik van al deze middelen slecht voor de arbeiders. Om dit allemaal te voorkomen wordt er tegenwoordig veel gebruik gemaakt van genetisch gemodificeerd katoen.

Waar koop je duurzame kleding

Waar koop je duurzame kleding?

Duurzame kleding wordt steeds populairder. Daarnaast wordt er vanuit de overheid ook steeds meer aandacht aan geschonken, alhoewel er nog steeds kleding wordt verkocht die wordt vervaardigd onder slechte arbeidsomstandigheden. Toch zijn er ook winkels die naast hun assortiment ook Fair Trade artikelen verkopen. Zo heeft de Wehkamp een collectie ‘Fair Fashion’, maar ook winkels als De Bijenkorf, Omoda, Bol.com en ASOS hebben kleding die het Fair Trade label hebben. Ook zijn er winkels als O my bag of Toms die een volledige duurzame collectie hebben. Waarom dan New-Fashion? Bij New-Fashion selecteren wij alle kleding van de aangesloten winkels met het Fair Trade label. Wij selecteren alleen de duurzame merkkleding. Speciaal voor jou!

Friends forever

New-Fashion
KVK-nummer: 27357224
Vestigingsnr: 000011533498
Email: info(at)new-fashion.nl
Web: www.new-fashion.nl